Blaty z żywicy epoksydowej – plusy i minusy blatów epoksydowych w Twojej kuchni
Istnieje kilka ważnych powodów, dla których warto rozważyć zastosowanie wykończenia epoksydowego na blatach kuchennych. Jednak wady blatów epoksydowych należy poważnie omówić przed przystąpieniem do realizacji projektu, aby uniknąć błędów związanych z przebudową kuchni.
Zalety blatów epoksydowych
Po stwardnieniu żywica epoksydowa tworzy solidną powierzchnię, która powinna przetrwać lata. Uwielbiamy żywicę epoksydową ze względu na jej długotrwały połysk. W przeciwieństwie do lakierów i innych rodzajów powłok nie ma potrzeby ciągłego ponownego nakładania materiału, gdy zacznie matowieć. Trwałe wykończenie dobrze trzyma się w porównaniu z innymi rodzajami materiałów i powłok na blaty. Rzadko widzimy pęknięcia lub uszkodzenia powierzchni epoksydowej.
Wykończenie na wysoki połysk
Jeśli lubisz super błyszczące i błyszczące wykończenie, pokochasz żywicę epoksydową. Nie można uzyskać dużo bardziej błyszczącego efektu. Z czasem się zużywa, ale efekt wysokiego połysku można zachować, okresowo nakładając olej mineralny.
Nieograniczony potencjał projektowy
Epoksyd jest prawdopodobnie najbardziej wszechstronnym materiałem na blaty, jeśli chodzi o możliwości projektowe. Zasadniczo można stworzyć dowolny kolor lub wzór, o jakim możesz marzyć. Żywica epoksydowa to jedyny rodzaj blatu, który może zaoferować prawdziwie bezszwową powierzchnię dla ciągłego koloru i wzoru. Możesz postawić gorące naczynie na powierzchni bez natychmiastowego zniszczenia blatu. Ciekawe wzory blatów znajdziesz w sklepie Renggli.